Ergenlik dönemi; anneler- babalar, eğitimciler tarafından çoğu zaman çocuk büyütmenin en zor evresi hatta bir kriz dönemi olarak tanımlanır. Bu dönemin baş kahramanı yetişkin adayları ise kendi karmaşık ruh halleri ve ailelerin telaşlı hali içinde apayrı bir dünyaya dalmış olarak görülebilir.

Bu dönemde yaşanan çoğu problemin temeli anne- baba ve ergen arasında sağlıklı iletişim kurulamamasına dayanmaktadır. Ergenlik başlangıcından bir yıl öncesinde çoğu şey yolunda giderken; anne-babalar bu iletişim kopukluğuna bir anlam veremezler. Düne kadar söz geçirebildikleri çocuk, bugün kah isyankar bir gence kah alıngan bir çocuğa dönüşmektedir.

Tüm bunlar göz önüne alındığında; bu alanda yazılmış nitelikli kitaplar çoğu konuda ebeveynlere yol gösterici olabilmektedir. Adem Güneş’in Ergenlik Döneminde 100 Temel Kural isimli kitabı bunların arasında en iyi örneklerden biri.

ergenlik-doneminde-100-temel-kural-jpg

Kitap, yazarın 100 Temel Kural başlığı altında kaleme aldığı diğer kitaplar gibi oldukça anlaşılır bir dilde yazılmış. Adem Güneş, nokta atışı ile ailelerin çocuklarında gözlemleyip anlam veremediği hal ve tavırlara açıklama getirmiş. En önemlisi İsyankarlık olarak tanımlanan, yasak ve cezalarla bastırılmaya çalışılan sorunların çözümü için anne-babalara belki de daha önce bakmadıkları bir pencere açmış.

Kitabın içeriğinde, dünden bugüne yaşanan sorunlarla birlikte günümüz dünyası ile ortaya çıkan güncel sorunların (internet bağımlılığı vb.) çözümüne de yer verilmiş.

Ergenlik dönemini yaşayan aileler ve bu döneme yaklaşan anne babalara ön bilgilendirme olması açısından oldukça katkı sağlayacak bir kitap: Ergenlik Döneminde 100 Temel Kural.

Ailelere ve ortaokul- lise dengi okullarda çalışan meslektaşlarıma şiddetli tavsiyemdir. İyi okumalar…


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir